POLIITTISEN KORREKTIUDEN KUKKASIA- KIRJOITUKSIA SANANVAPAUDESTA

KIRJASTA:

Poliittisen korrektiuden kukkasia- kirjoituksia sananvapaudesta esittelee joitakin ilmaisuvapauden loukkauksia ja kuvaa niiden kautta tarkemmin ”poliittisen korrektiuden” monenlaisia vaikutuksia yhteiskunnallisella tasolla. Useimmat kirjan esimerkit ovat Saksasta ja Britanniasta mutta osataan sitä muuallakin. Kirja kertoo tarkemmin, että keitä halutaan erityisesti suojella ja minkä takia.

KIRJOITTAJASTA:

Mika Sankari on 33- vuotias yhteiskuntakriitikko Hartolasta. Hän on kiinnostunut erityisesti väestötieteeseen ja sananvapauteen liittyvistä ilmiöistä. Mika on opiskellut mm. aluetiedettä Vaasan yliopistossa ja saksan kieltä ja kulttuuria Münchenin Ludwig-Maximilians-Universitätissä. Aika kuluu kirjoittamisen lisäksi keikkatöiden, lukemisen, tenniksen ja uinnin merkeissä.

KIRJAA SAATAVILLA HINTAAN 10 €/KPL


TILAUKSET mika.sankari at gmail.com tai 0405640750

UUTUUS NRO 1: KÄÄNNÖSPALVELU PÄIVYSTYSPERIAATTEELLA

Toiminta-ajatus: Ota yhteyttä minuun ja toimita tekstisi, niin saat sen takaisin suomennettuna jopa samana päivänä! Käännettävät kielet ovat saksa, englanti ja ruotsi. Veloitus 30 euroa/ sivu, 1 snt/suomenkielinen sana tai erikseen sovittava korvaus toimeksiannon perusteella. Erikoisalojani ovat yhteiskunnallinen , urheiluun ja ravintolatoimintaan liittyvä sekä kaupallinen sanasto.


UUTUUS NRO 2: KÄÄNNÖSPALVELU KESTOTILAUS-PERIAATTEELLA


Toiminta-ajatus: Haluaisitko syventää jonkin tietyn alan osaamistasi ja tiedät siihen liittyvän nettisivuston julkaisevan aiheesta uutisia? Ja kaipaisit jonkun kääntämään ne selvälle suomenkielelle? Esimerkkinä voidaan ajatella erilaisia ajankohtaisjulkaisuja saksalaisilla sivustoilla. Hinnoittelu menisi esimerkiksi seuraavasti: 5 euroa/uutinen tai kuukausitilaus(sis. 4 juttua) 15 euroa. Lisähintä 3 euroa uutista kohti.Tai sopimuksen mukaan.

Monday, November 29, 2010

Kansanvaltaa meillekin, kiitos

Eilisen Sveitsin kansanäänestyksen innoittamana:

"Muutos 2011 vaatii sitovaa kansanäänestystä ulkomaalaisten rikollisten karkoittamisesta

Sveitsi äänesti rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten automaattisesta karkottamisesta. Muutos 2011 ehdottaa, että Suomessa järjestettäisiin Sveitsin esimerkkiä seuraten kansanäänestys tiettyihin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten automaattisesta karkottamisesta. Automaattinen karkotus tulisi kyseeseen niiden ulkomaalaisten kohdalla, jotka syyllistyvät väkivalta- tai seksuaalirikoksiin, sosiaaliavustusten anomisiin väärin perustein tai laittoman maahantulon järjestämiseen.

Mikäli ulkomaalainen katsotaan syyllisiksi näihin rikostyyppeihin, tulisi hänet karkottaa automaattisesti joko hänen lähtömaahansa, tai kidutus- ja kuolemanrangaistusten uhatessa tapauksesta riippuen muuhun maahan. Rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen edistäisi maahanmuuttajaryhmien sopeutumista, vähentäisi rasismia, tekisi turvapaikkapolitiikasta tarkoituksenmukaisempaa, lisäisi turvallisuutta ja vähentäisi rikollisuutta.

Rikoksiin syyllistyvistä ulkomaalaisista kärsivät erityisesti maahanmuuttajat. Jos pienen vähemmistöryhmän edustaja syyllistyy vakavaan rikokseen, se mustamaalaa koko vähemmistöryhmää vahvasti. Tapaus näkyy tilastoissa välittömästi ryhmän pienen koon vuoksi. Pienten ryhmien ollessa kyseessä tapaus saa myös suhteessa huomattavasti enemmän näkyvyyttä kuin jos kyseessä olisi enemmistöryhmän edustaja. Politiikka, jossa rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia ei karkoteta, mustamaalaa erilaisten maahanmuuttajaryhmien kunnollisia jäseniä ja on vahingollista heitä kohtaan.

Jos rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkotetaan automaattisesti, tulee oletusarvoksi, että kaikki maassa olevat ulkomaalaiset ovat lainkuuliaisia. Tämä vähentäisi mahdollisia ennakkoluuloisia asenteita maassa asuvia ulkomaalaisia kohtaan. Rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen olisi tehokas keino taistella rasismia ja muukalaisvihaa vastaan.

Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kohdalla rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten automaattinen karkottaminen ohjaisi resursseja niitä eniten tarvitseville. Väkivaltaa pakeneva henkilö ansaitsee ja tarvitsee turvapaikan kipeämmin kuin väkivaltaa harjoittava ja siihen syyllistyvä henkilö. Jokainen rikollinen ulkomaalainen pakolainen tai turvapaikanhakija, jota ei karkoteta maasta, vie yhden turvapaikan pakolaiselta tai turvapaikanhakijalta, joka ei syyllisty rikoksiin. Rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen tekee Suomen humanitaarisen maahanmuuton politiikasta tarkoituksenmukaisempaa, inhimillisempää ja järkevämpää.

Rikollisten automaattinen karkottaminen suojelee kaikkia Suomen asukkaita. Yksikään raiskaukseen tai pahoinpitelyyn syyllistynyt, joka karkotetaan Suomesta, ei tule enää raiskaamaan tai pahoinpitelemään ketään Suomessa. Rikollisten automaattinen karkottaminen luo turvallisuutta ja ehkäisee uusia rikoksia.

Muutos 2011 katsoo, että Suomen kansalaiset eivät ole tyhmiä vaan he osaavat päättää omista ja valtionsa asioista. Suomella on pitkä historia demokratian pioneerina, joten olisi jo aika ottaa demokratian kehittämisessä seuraava askel ja siirtyä Sveitsin mallin mukaiseen suoraan kansanvaltaan.

Muutos 2011 r.p.

Jiri Keronen
puheenjohtaja
Viimeksi päivitetty (29.11.2010 12:36)"

lähde

No comments: