POLIITTISEN KORREKTIUDEN KUKKASIA- KIRJOITUKSIA SANANVAPAUDESTA

KIRJASTA:

Poliittisen korrektiuden kukkasia- kirjoituksia sananvapaudesta esittelee joitakin ilmaisuvapauden loukkauksia ja kuvaa niiden kautta tarkemmin ”poliittisen korrektiuden” monenlaisia vaikutuksia yhteiskunnallisella tasolla. Useimmat kirjan esimerkit ovat Saksasta ja Britanniasta mutta osataan sitä muuallakin. Kirja kertoo tarkemmin, että keitä halutaan erityisesti suojella ja minkä takia.

KIRJOITTAJASTA:

Mika Sankari on 33- vuotias yhteiskuntakriitikko Hartolasta. Hän on kiinnostunut erityisesti väestötieteeseen ja sananvapauteen liittyvistä ilmiöistä. Mika on opiskellut mm. aluetiedettä Vaasan yliopistossa ja saksan kieltä ja kulttuuria Münchenin Ludwig-Maximilians-Universitätissä. Aika kuluu kirjoittamisen lisäksi keikkatöiden, lukemisen, tenniksen ja uinnin merkeissä.

KIRJAA SAATAVILLA HINTAAN 10 €/KPL


TILAUKSET mika.sankari at gmail.com tai 0405640750

UUTUUS NRO 1: KÄÄNNÖSPALVELU PÄIVYSTYSPERIAATTEELLA

Toiminta-ajatus: Ota yhteyttä minuun ja toimita tekstisi, niin saat sen takaisin suomennettuna jopa samana päivänä! Käännettävät kielet ovat saksa, englanti ja ruotsi. Veloitus 30 euroa/ sivu, 1 snt/suomenkielinen sana tai erikseen sovittava korvaus toimeksiannon perusteella. Erikoisalojani ovat yhteiskunnallinen , urheiluun ja ravintolatoimintaan liittyvä sekä kaupallinen sanasto.


UUTUUS NRO 2: KÄÄNNÖSPALVELU KESTOTILAUS-PERIAATTEELLA


Toiminta-ajatus: Haluaisitko syventää jonkin tietyn alan osaamistasi ja tiedät siihen liittyvän nettisivuston julkaisevan aiheesta uutisia? Ja kaipaisit jonkun kääntämään ne selvälle suomenkielelle? Esimerkkinä voidaan ajatella erilaisia ajankohtaisjulkaisuja saksalaisilla sivustoilla. Hinnoittelu menisi esimerkiksi seuraavasti: 5 euroa/uutinen tai kuukausitilaus(sis. 4 juttua) 15 euroa. Lisähintä 3 euroa uutista kohti.Tai sopimuksen mukaan.

Monday, November 29, 2010

Muslimit ja me

Viime aikoina muslimien asiat ovat olleet paljon esillä jopa täällä peräpohjolassamme. Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan kohua (mm. lapsiavioliittolausunnollaan) herättänyt imaami Chodr Khebab nukkui pois varhaisessa 48 vuoden iässä kotiseudullaan Libanonissa. Hänen seuraajakseen valittiin (miten?) Yleisradion Muslimielämää- sarjastakin tuttu syyrialaissyntyinen lääkäri Anas Hajjar.

Taannoin Keskustan vpj. Annika Saarikko ehdotti imaamikoulutuksen järjestämistä valtion toimesta.  Tässä on taustalla se muuallakin esitetty kuningasidea "radikaalin islamin leviämisen ehkäisystä". Hyväähän tuollakin toki sinällään tarkoitetaan, mutta.. Hyvät aikeet muodotuvat kuitenkin usein kivetyn polun helvettiin vai kuinka se sanonta menikään..

Viime viikonloppuna kokoomuslainen perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi räjäytti potin eräässä haastattelussa: Suomessa voitaisiin soveltaa sharia- lakia ainakin siltä osin kun se on mahdollista ja sovellettavissa lainsäädäntöömme. Tähän shariaan liittyen löysin varsin tyhjentävän kommentin asiaa käsittelevästä ketjusta Homma-foorumilta:

"Suomessa kaikki ovat lain edessä tasa-arvoisia, eikä kehenkään sovelleta erilaista lainsäädäntöä riippuen uskonnosta tai etnisestä ryhmästä. Lisäksi lait säädetään lainsäätämisjärjestyksessä eduskunnassa, lakeja ei oteta mistään uskonnollisesta opuksesta. Ja kolmanneksi, käsittääkseni perustuslain mukaan satunnaisten tuomioistuinten perustaminen on perustuslain vastaista.

Kaikki, mitä ymmärrämme oikeusvaltion käsitteellä huuhdellaan alas vessasta jos tällaista hyväksytään.

Ja kaikki nuo em. kommentit ovat vielä täysin riippumatta itse sharia-lain sisällöstä, joka mm. asettaa miehen ja naisen täysin epätasa-arvoiseen asemaan (mielenkiintoista että Sasi sallisi Sharian nimenomaan perintö- ja avio-oikeudessa)."


Sitten on ollut tasaiseen tahtiin uutisia ko. (kansan?)ryhmän erityiskohtelusta. Ramadanin aikaan Espoon Entressen kirjastoon järjestettiin heille (hyysärien toimesta tosin) oma rukousnurkka, on jaettu musliminaisille omia uimahallivuoroja, luovuttu huivikiellosta..

Tässä siis muistinvaraiset ja mieleenjääneimmät uutiset viime ajoilta koskien (vielä) lukumääräisesti pientä vähemmistöämme, onhan meillä enemmän lestadiolaisiakin, ei siis syytä huoleen? Ei varmastikaan, mutta kyllä pelkästään nämä uutiset herättävät kysymyksiä ja antavat aihetta lisäpohdinnalle. Erityisen tärkeään rooliin nousee kotoutuminen suomalaiseen elämänmenoon, ei siihen kotouttaminen.

Pari tärkeää huomiota uudesta ja "maltilliseksi" luonnehditusta imaami  Anas Hajjarista. Hän teki selväksi heti kärkeen, että kaikki suomalaiset säännöt eivät vaan sovellu islaminuskoisille, kiellettyjen asioiden listalla on mm. avioliitto kristitityn miehen ja musliminaisen välillä ja homoseksuaalisuus "konkreettisella tasolla".

Tämän lisäksi kyseinen henkilö ei valitettavasti herätä kovinkaan varauksetonta luottamusta jäädessään kiinni nolosta valheesta. Kannattaa lukea linkin takana oleva ketju läpi! Sieltä paljastuu lisää käänteitä..  Tässä tapauksessa on samalla kaupan päälle hyvä esimerkki nykyisen median hampaattomuudesta vaikeiden asioiden edessä ja myös esimakua tulevaisuuden kenties luotettavimmasta päästä olevasta uutislähteestä...

Keskustan ja kokoomuksen viimeaikaiset lausunnot voinee kuitata kepillä jäätä- kokeiluina tai ns. koepalloina? Molemmat esitykset saivat ainakin nettiseurannan perusteella tyrmäävän vastaanoton ja pannee ao. henkilöt miettimään sanomisiaan. Ainakin Sasi on jo korostanut useaan tulleensa väärinymmärretyksi. Ehkäpä tässä opitaan eräs yleinen piirre, eli vastuun siirto muille tahoille, tiedä häntä..Nämä asiat painuvat kyllä unholaan kevään vaaleihin mennessä..

Se on vielä sanottava, liioitteluun sortumatta, että yliampuvasta myönnytyspolitiikasta ei hyvää seuraa eikä ole koskaan seurannut. Katso vaikka täältä.

No comments: