POLIITTISEN KORREKTIUDEN KUKKASIA- KIRJOITUKSIA SANANVAPAUDESTA

KIRJASTA:

Poliittisen korrektiuden kukkasia- kirjoituksia sananvapaudesta esittelee joitakin ilmaisuvapauden loukkauksia ja kuvaa niiden kautta tarkemmin ”poliittisen korrektiuden” monenlaisia vaikutuksia yhteiskunnallisella tasolla. Useimmat kirjan esimerkit ovat Saksasta ja Britanniasta mutta osataan sitä muuallakin. Kirja kertoo tarkemmin, että keitä halutaan erityisesti suojella ja minkä takia.

KIRJOITTAJASTA:

Mika Sankari on 33- vuotias yhteiskuntakriitikko Hartolasta. Hän on kiinnostunut erityisesti väestötieteeseen ja sananvapauteen liittyvistä ilmiöistä. Mika on opiskellut mm. aluetiedettä Vaasan yliopistossa ja saksan kieltä ja kulttuuria Münchenin Ludwig-Maximilians-Universitätissä. Aika kuluu kirjoittamisen lisäksi keikkatöiden, lukemisen, tenniksen ja uinnin merkeissä.

KIRJAA SAATAVILLA HINTAAN 10 €/KPL


TILAUKSET mika.sankari at gmail.com tai 0405640750

UUTUUS NRO 1: KÄÄNNÖSPALVELU PÄIVYSTYSPERIAATTEELLA

Toiminta-ajatus: Ota yhteyttä minuun ja toimita tekstisi, niin saat sen takaisin suomennettuna jopa samana päivänä! Käännettävät kielet ovat saksa, englanti ja ruotsi. Veloitus 30 euroa/ sivu, 1 snt/suomenkielinen sana tai erikseen sovittava korvaus toimeksiannon perusteella. Erikoisalojani ovat yhteiskunnallinen , urheiluun ja ravintolatoimintaan liittyvä sekä kaupallinen sanasto.


UUTUUS NRO 2: KÄÄNNÖSPALVELU KESTOTILAUS-PERIAATTEELLA


Toiminta-ajatus: Haluaisitko syventää jonkin tietyn alan osaamistasi ja tiedät siihen liittyvän nettisivuston julkaisevan aiheesta uutisia? Ja kaipaisit jonkun kääntämään ne selvälle suomenkielelle? Esimerkkinä voidaan ajatella erilaisia ajankohtaisjulkaisuja saksalaisilla sivustoilla. Hinnoittelu menisi esimerkiksi seuraavasti: 5 euroa/uutinen tai kuukausitilaus(sis. 4 juttua) 15 euroa. Lisähintä 3 euroa uutista kohti.Tai sopimuksen mukaan.

Monday, November 29, 2010

Tampereen palosta vielä

Maanantain aamuhämärissä poltettiin tai pikemmin ehkä räjäytettiin Tampereen Hämeenkadulla pizzeria viikko sitten. Teosta on nyt pidätetty neljä henkilöä, ml. omistaja. Poliisi löysi tekijät nopeasti, kiitos heille siitä. Kaikki teosta epäillyt ovat ilmeisesti olleet hyvin läheisissä tekemisissä keskenään ja pizzerian kanssa.

Heti tapahtuneen jälkeen moni tosin kuvitteli vai jopa toivoi asian olleen toisin, haaskalle riensi erityisesti suvaitsevainen kärkikaarti Päivi Lipposen ja Kimmo Kiljusen auratessa tietä ja Enrique Tessierin antaessa tymäkkää taustatukea. Teon toivottiin siis olleen rasistisesti motivoitu ja näin siitä toivottiin saatavan lyömäasetta (no aika monia) kansallismielisesti ajattelevia vastaan.

Normaalijärkinen, ennakkotietoihin ja todennäköisyyksiin uskova, kuten minä, ei sinänsä suoraan sanoen yllättynyt ilmenneistä tosiasioista. Ei ollut todellakaan ensimmäinen kerta, kun pizzeria saa tuollaisen lopun. Ennakkoluulot aiheuttavat sensijaan runsaasti enemmän tuhoa valloilleen päästessään, siitä saatiin taas kerran opetus tapauksen yhteydessä.

Toivottavasti tekijöille langetettavat tuomiot tulevat asettumaan rangaistusasteikon yläpäähän. Prosessi on osin salainen, mutta toivottavasti niin oikeudenmukainen kuin se nykyään voi olla.

No comments: