POLIITTISEN KORREKTIUDEN KUKKASIA- KIRJOITUKSIA SANANVAPAUDESTA

KIRJASTA:

Poliittisen korrektiuden kukkasia- kirjoituksia sananvapaudesta esittelee joitakin ilmaisuvapauden loukkauksia ja kuvaa niiden kautta tarkemmin ”poliittisen korrektiuden” monenlaisia vaikutuksia yhteiskunnallisella tasolla. Useimmat kirjan esimerkit ovat Saksasta ja Britanniasta mutta osataan sitä muuallakin. Kirja kertoo tarkemmin, että keitä halutaan erityisesti suojella ja minkä takia.

KIRJOITTAJASTA:

Mika Sankari on 33- vuotias yhteiskuntakriitikko Hartolasta. Hän on kiinnostunut erityisesti väestötieteeseen ja sananvapauteen liittyvistä ilmiöistä. Mika on opiskellut mm. aluetiedettä Vaasan yliopistossa ja saksan kieltä ja kulttuuria Münchenin Ludwig-Maximilians-Universitätissä. Aika kuluu kirjoittamisen lisäksi keikkatöiden, lukemisen, tenniksen ja uinnin merkeissä.

KIRJAA SAATAVILLA HINTAAN 10 €/KPL


TILAUKSET mika.sankari at gmail.com tai 0405640750

UUTUUS NRO 1: KÄÄNNÖSPALVELU PÄIVYSTYSPERIAATTEELLA

Toiminta-ajatus: Ota yhteyttä minuun ja toimita tekstisi, niin saat sen takaisin suomennettuna jopa samana päivänä! Käännettävät kielet ovat saksa, englanti ja ruotsi. Veloitus 30 euroa/ sivu, 1 snt/suomenkielinen sana tai erikseen sovittava korvaus toimeksiannon perusteella. Erikoisalojani ovat yhteiskunnallinen , urheiluun ja ravintolatoimintaan liittyvä sekä kaupallinen sanasto.


UUTUUS NRO 2: KÄÄNNÖSPALVELU KESTOTILAUS-PERIAATTEELLA


Toiminta-ajatus: Haluaisitko syventää jonkin tietyn alan osaamistasi ja tiedät siihen liittyvän nettisivuston julkaisevan aiheesta uutisia? Ja kaipaisit jonkun kääntämään ne selvälle suomenkielelle? Esimerkkinä voidaan ajatella erilaisia ajankohtaisjulkaisuja saksalaisilla sivustoilla. Hinnoittelu menisi esimerkiksi seuraavasti: 5 euroa/uutinen tai kuukausitilaus(sis. 4 juttua) 15 euroa. Lisähintä 3 euroa uutista kohti.Tai sopimuksen mukaan.

Tuesday, December 14, 2010

Pommeja ja sianpäitä

Viime viikonloppuna Tukholmassa tapahtuneesta itsemurhaiskusta on kirjoitettu jo monta sivullista asiaa enkä näe syytä puuttua siihen sen kummemmin. Tapahtunutta ja sen taustavaikuttimia analysoivat hyvin ansiokkaasti mm. Vasarahammer ja Kullervo Kalervonpoika.

Räjähdysten sirpaleet tuottivat odotetusti kaikenlaisia reaktioita molemmin puolin lahtea. Ruotsalaispoliitikkojen kärkikaarti huolestui, kuinkas muutenkaan, monikulttuurisen yhteiskunnan tulevaisuudesta. Heidän mielestään itse teko oli siis kaikesta iljettävyydestään huolimatta (jotenkin) pienempi paha kuin omien virheiden tunnustaminen kansalaisten edessä olisi kenties ollut? Puhumattakaan jatkotoimista ja tarkemmasta harkinnasta tiettyjen ryhmien kohdalla.

Tässä ylitettiin nimittäin nyt eräs raja selkeästi. Edes Saksassa (tai nimenomaan sen maaperällä) ei nimittäin ollut muistini mukaan tapahtunut kyseisen kaltaista iskua. Olihan toki 9/11-iskuihin liittynyt "Hampurin solu" ja muita epäilyttäviä seikkoja, joista lisää mm. muualla blogissani.  Kaikesta kyynisyydestäni huolimatta oletin sen menevän kuitenkin niin, että ensin olisi Saksan tai muun merkittävästi monikulttuuriin "panostaneen" isomman eurooppalaismaan vuoro. Tapahtuneen  pitäisi herättää meidät hitaintakin ymmärtäjää myöten viimeistään nyt. Vai olenkohan kirjoittanut tämän lauseen jo ennenkin, tuli semmonen deja vu-tunne yhtäkkiä..

En nimittäin hirveästi vakuuttunut suomalaispoliitikkojen lausunnoista; presidentti antoi ymmärtää ajamansa ja kannattamansa politiikan johtavan tuohon meilläkin ennemmin tahi myöhemmin, kun taas eurofiili ulkoministeri Stubb puhui "yksittäistapauksesta". Muut jotain siltä väliltä. Emme varmaankaan kostu tuollaisista lausunnoista. Suojelupoliisinkaan mukaan suurta vaaraa ei ilmeisesti olisi.. Onhan täällä nyt toki olemassa muitakin huolenaiheita..

Somaliliiton toimistoon oli nimittäin lähetetty sianpää hyvänjouluntoivotusten kera. Tekijältään mauton pila riippumatta siitä, että oliko kyseessä ns. false-flag-operaatio tai sitten ihan aito provokaatio vähemmistöä kohtaan. Ensimmäinen vaihtoehto ei kuullostaisi ollenkaan mahdottomalta. En toisaalta ymmärrä, että miksi aiemmat provokaatiot olikin jätetty uutisoimatta.. Ihmettelen tätä siksi, että normaalioloissa varsinkaan HS ei kyllä jätä uutisoimatta pienintäkään (tarvittaessa sepitettyä) mahdollisuutta suojattiensa asioiden ajamiseksi.

En malta olla puuttumatta tuohon lähetystä seuranneeseen reaktioon. Teosta seuraa jopa kunnianloukkaukseen liittyvä poliisitutkinta.  Onko todella niin, että poliisilla on tarve käyttää aikaansa tuollaisten asioiden tutkimiseen? En nimittäin uskaltaisi edes ajatella, että mikä kohtalo tekijää odottaisi, mikäli teko tapahtuisikin Somalian maaperällä. Eli rautalangasta: Miksi kaikki kritiikki (false-flag-varauksellakin) täytyy ottaa aina niin kuolemanvakavasti?

Mautonkin kritiikki eri muodoissaan kuuluu länsimaiseen kulttuuripiiriin, sensijaan siviilejä vastaan suunnatun sodan käyminen vieraalla maaperällä elättäjiä vastaan summittaisilla ja ennakoimattomilla iskuilla ei siihen ole kuulunut eikä kuulu. Siinä on se pieni, mutta tietyissä asioissa jopa vuosisatojen mittainen, ero.

No comments: