POLIITTISEN KORREKTIUDEN KUKKASIA- KIRJOITUKSIA SANANVAPAUDESTA

KIRJASTA:

Poliittisen korrektiuden kukkasia- kirjoituksia sananvapaudesta esittelee joitakin ilmaisuvapauden loukkauksia ja kuvaa niiden kautta tarkemmin ”poliittisen korrektiuden” monenlaisia vaikutuksia yhteiskunnallisella tasolla. Useimmat kirjan esimerkit ovat Saksasta ja Britanniasta mutta osataan sitä muuallakin. Kirja kertoo tarkemmin, että keitä halutaan erityisesti suojella ja minkä takia.

KIRJOITTAJASTA:

Mika Sankari on 33- vuotias yhteiskuntakriitikko Hartolasta. Hän on kiinnostunut erityisesti väestötieteeseen ja sananvapauteen liittyvistä ilmiöistä. Mika on opiskellut mm. aluetiedettä Vaasan yliopistossa ja saksan kieltä ja kulttuuria Münchenin Ludwig-Maximilians-Universitätissä. Aika kuluu kirjoittamisen lisäksi keikkatöiden, lukemisen, tenniksen ja uinnin merkeissä.

KIRJAA SAATAVILLA HINTAAN 10 €/KPL


TILAUKSET mika.sankari at gmail.com tai 0405640750

UUTUUS NRO 1: KÄÄNNÖSPALVELU PÄIVYSTYSPERIAATTEELLA

Toiminta-ajatus: Ota yhteyttä minuun ja toimita tekstisi, niin saat sen takaisin suomennettuna jopa samana päivänä! Käännettävät kielet ovat saksa, englanti ja ruotsi. Veloitus 30 euroa/ sivu, 1 snt/suomenkielinen sana tai erikseen sovittava korvaus toimeksiannon perusteella. Erikoisalojani ovat yhteiskunnallinen , urheiluun ja ravintolatoimintaan liittyvä sekä kaupallinen sanasto.


UUTUUS NRO 2: KÄÄNNÖSPALVELU KESTOTILAUS-PERIAATTEELLA


Toiminta-ajatus: Haluaisitko syventää jonkin tietyn alan osaamistasi ja tiedät siihen liittyvän nettisivuston julkaisevan aiheesta uutisia? Ja kaipaisit jonkun kääntämään ne selvälle suomenkielelle? Esimerkkinä voidaan ajatella erilaisia ajankohtaisjulkaisuja saksalaisilla sivustoilla. Hinnoittelu menisi esimerkiksi seuraavasti: 5 euroa/uutinen tai kuukausitilaus(sis. 4 juttua) 15 euroa. Lisähintä 3 euroa uutista kohti.Tai sopimuksen mukaan.

Tuesday, December 14, 2010

Vastuumme rajoista

Eräs tärkeä ja hyvin yksinkertainen asia unohtuu maahanmuuttokeskustelussa: Maantiede.

Tuli vaan mieleeni uutisesta, jonka mukaan jotkut olisivat laajentamassa ja helpottamassa venäläisten viisumivapautta. Siellä on vieressä mm. Pietarin miljoonakaupunki, joka on imaissut jo itsessään Suomen verran väestöä. Aiheuttaahan tuo tietysti painetta tähän suuntaan elintasokuilunkin tähden ja toisi epäilemättä monia ongelmia(kin).

Ketään tsuhnaa ei voida esimerkiksi pakottaa venäjänopintoihin vaan siirtovenäläisten tulisi itse kyetä kommunikointiin kanssamme ja jakaa muutkin arvomme. En usko sen olevan suurelle joukolle mahdotonta jo nähdyn perusteella. Yhteinen kristillinen arvopohja on perusta onnistuneelle yhteiselolle.

Voimme edelleen hyödyntää idän markkinoita jo valmiiksi integroituneiden osaajiemme avulla, jolloin hyöty on molemminpuolista ja motivaatio on pääosin kunnossa. Lisäksi voimme ajatella tätä eräänlaisena naapurista huolehtimisena. Suhteen tuleekin olla kohtelias, asiallinen, pääosin lievän etäinen, liiallista tunkeilua välttäen. Tässä kohtaa venäläisten personal space on tietysti erilainen.

Esimerkkimaaksi valitsin sattumalta Venäjän, se olisi voinut olla jokin muukin rajanaapurimme. En tiedä, mikseikö asiaa ja ensisijaista "vastuutamme" tietysti suomalaisten jälkeen voisi ajatella näinkin viileän simppelisti. Maapallo muodostuu valtioista, joita suojevat rajat, sanovat no borders-järjestöt ihan mitä hyvänsä.

No comments: